Wilsons Tryckeri & Redovisning AB

Historien om Wilsons och nuvarande lokal

I orten Törne som ligger mellan Luleå och Kalix startade Göta och Greta Wilson år 1955, under knappa förhållanden, ett tryckeri i ett uthus bestående av två rum som värmdes upp av en vedkamin. Företaget flyttades sedan söderöver och har haft sin placering i både Brokind och Gärdala i Östergötland, och i Kolbäck i Västmanland. Dessutom har det funnits filialer på Södermannagatan i Stockholm och på Marieborgsgatan i Köping.

1965 hamnade Wilsons Tryckeri i före detta Kåsta skola i Vingåker där det är kvar idag. Fastigheten användes som skola fram till 1963 men blev alltså två år senare inrymt för att agera tryckeri. Då 1965 var det Olle Wilson som drev företaget och det gjorde han ända till 2014 när nuvarande ägare Loove Petterson köpte företaget. Loove har sedan utökat företaget med att även erbjuda olika redovisningstjänster så som bokföring och lönehantering. Företagets fullständiga namn är nu Wilsons Tryckeri och Redovisning AB, men kallas allmänt för Wilsons. 

Känslan av byskola finns fortfarande kvar i lokalerna och den som är nyfiken är välkommen på besök. Att vistas i  fastigheten är som en resa i tiden med både äldre charm och moderna glasväggar och lägg till det maskiner från olika eror.

Loove Petterson till vänster och Olle Wilson till höger, vid namnbytet och Looves övertagande av företaget. 

Lite bilder från förr